Sunt Vânătorul Fără Puşcă! Nici nu am nevoie… Am un TIR!

Omor tot ce-mi pică în cale!
În special păsăret!
Şi le omor cu tirul, nu cu puşca!

E mult mai eficient cu un glonte de 20 metri lungime şi 4 metri înălţime, decât cu unul de maxim 2-3 centimetri.
Nu e pasăre să-mi scape, poate doar ciorile şi coţofenele ce se hrănesc cu stârvurile lovite de tir. Ele sunt deştepte şi fug imediat ce mă apropii.
În rest prostie totală din partea tuturor păsărilor.
Bufniţă: Check
Şoimi: Check
Vrăbii: Check
Liliac: Check (După “împuşcare” l-am văzut cum se scurge efectiv pe parbrizul meul)
Fazani: Check
Porumbei dopaţi cu steroizi: Check de xxx ori, că ăştia sunt cei mai mulţi. Au englezii nişte porumbei graşi ceva de speriat. Sunt un fel de găini zburătoare, ca să îşi ia zborul fac câţiva paşi pentru elan, exact ca pelicanii. Unui coleg irlandez Willie chiar i-a spart parbrizul şi mi-a zis cu năduf: “Was a fooking fat pigeon
Raţa: Check. Am jucat cu ea pe şosea celebrul joc Chicken! Ea zburând razant cu şoseaua direct spre mine şi eu rulând spre ea cu 90km/h. Să vă mai spun cine a câştigat? În prima “găluşcă” de urgenţă de pe autostradă am oprit, mi-am pus mănuşile de lucru ca să extrag raţa din grilă şi din radiator! Mare noroc că nu s-a înfipt în far.
Mamifere: doar ceva guzgani şi popândăi nehotărâţi, şi-un arici pogonici.
În rest iepuricii au scăpat îngheţând la margine de drum cu iarbă-n gură, nu ca cei de sus ce alergau disperaţi în toate direcţiile.
Mistreţii şi căprioarele le-am lăsat celor cu turisme. Acolo să vezi daune totale. Şi la mamifer şi la motor. Am văzut o groază de accidente cu maşini mici şi şoferi ce stau şi se uită prostiţi la un mistreţ sau o căprioară cum le-a înfundat radiatorul din care deja curge lichidul sau le-au spart parbrizul.
Da, pe aici prin Europa lumea nu calca şi ea câini vagabonzi, cum e normal la noi în România.
Aici pe marginea drumului trebuie să stai cu cartea de zoologie după tine. Specii ciudate stau fără viaţă ca într-un muzeu al naturii: viezuri, jderi, bursuci, vulpi, iepuri, fazani.
Acum să nu credeţi că o fac intenţionat. Nicidecum!
Pur şi simplu servodirecţia e extrem de sensibilă şi orice încercare de evitare şi manevrare a volanului, cu să zicem 5- 10 centimetri se transmite până în coada trailerului, exact ca la un şarpe, unde pot avea o mişcare de 40- 50 centimetri.
Să nu mai zic dacă trag brusc juma de volan şi apoi să încerc să revin la loc. Aici vorbim deja de “Testul Elanului” pe care Logan-ul nostru l-a picat. Nu cred că vreţi să ştiţi ce înseamnă asta pentru un tir încărcat de 40 tone. Personal am făcut asta pentru a evita un coleg idiot care s-a băgat în depăşire, noaptea doar noi doi tâmpiţi pe şosea şi după vreo 2 km de stat lângă mine in depaşire, a vrut să iasă pe ieşirea ce era în dreptul meu deja. Manevra de evitare aproape m-a scos în bălăriile de pe marginea drumului şi apoi m-a împins spre balustrada din mijlocul autostrăzii, unde înclinat la maxim m-am redresat, în sunetele mele de claxoane şi înjurături. Ce folos, francezu’ ăla era deja pe bretea, îl durea la bască de mine.
Şi Da, normal că am şi frâne pe namila asta. Frâne sunt destule. Dacă vreau, o îngenunchez în câţiva metri.
Dar cu ce preţ?! Cu preţul mărfii care se duce dracului de pe paleţi. Am păţit-o şi pe asta! Cu ceva maioneză din Germania…
Şi da, acum să nu uit de gâze. Am pe conştiinţă miliarde de suflete. Dar cine se înfruptă apoi cu ele şi îşi fac burta plină? Aţi ghicit… viespile!
Viespile roiesc în parcări pe lângă oglinzi şi parbriz unde găsesc resturi mustoase şi gustoase de fluturi şi muşte…
Îhhh!

Pentru postările mele viitoare vă puteți abona prin e-mail aici

adult-ammo-ammunition-669277.jpg

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.