Dragostea de scrisori, sau ce faci să nu plăteşti amenda de 1000 lire!

E frumos să primeşti scrisori… să ştii că cineva îţi scrie!
Dar totuşi în 2 săptămâni de când sunt în Southend-on-Sea să primesc, eu şi Dana scrisori la fiecare 2 zile sau chiar zilnic mie îmi pare exagerat.
Ce scrisori primeam în Ro? Păi să vedem… facturi… niciuna că le-am setat să vină on-line… Poate doar la început de an primeam impozitul fiscal în scrisoare… şi cam atât, eventual vreo amendă…
Şi nelipsiţii mici fluturaşi cu anunţuri de credite fulger, zugrăveli şi îmbălsămări la super ofertă.
Dar aici, în UK vin pe bandă rulantă scrisorile…
Ce tolbă pe poştaş? Poştaşul de la Royal Mail împinge de zor un cărucior roşu mare cât casa, la câte scrisorici inutile duce.
Spre exemplu: să trimiţi on-line prin e-mail acte scanate cerute de spital să nu te bage la plată aiurea şi ei să îţi răspundă printr-o scrisoare în care te anunţă cum că au primit acele acte, pare stupid şi omorâtor de copaci… Na, că am dat-o pe slogane!
Şi încă una tare… acum multe luni a venit o scrisorică pentru mine, care normal eram pe tir, cum că să mă înscriu pentru vot… Bineînţeles că m-a durut la bască de vot… adică ce vot, că eu vin aici din an în paşte!
Dana s-a înscris şi mi-a tot zis să mă înscriu şi eu on-line, băgându-mi sub nas ceva formulare deja completate de ea.
Bleah… dă-le naibii!
Până ieri când m-am trezit cu pleaşca de scrisoare cum că irosesc banii primăriei, prin aceste scrisori şi anunţări şi sunt pasibil de 1000 lire amendă că nu m-am înscris pentru vot.
Aoleooo mamăăă… 1000 de sterliene? WTFuck?!
Citesc ultima scrisoare de acum o lună de la biroul electoral şi într-adevăr acolo eram pasibil de doar 80 lire amendă dacă nu mă înscriam pe listele de votare.
Am completat rapid formularul on-line şi am sunat la Consiliu, să anunţ că mi-am îndeplinit îndatorirea de cetăţean Southendian-pe-Mare… şi printre altele am întrebat dacă o să iau vreo amendă pentru întârziere…
Nuuuu, nu iau amendăăă!!!
Yuppiiii!!!
Fac cinsteeee!
Articole gratis pentru toată lumea astăăăziiiii!

44794739_279419102706602_6992566929550475264_n

44932346_444732472720393_2031238708866318336_n.jpg

 

 

3 comentarii

 1. La o bancă în România, parcă ING, după ce depuneam o sumă de bani, pe ecran apărea întrebarea: „Vrei factura?-Poți salva pădurile refuzând”.
  Păi cum să nu o vreau? Tocmai ce mi-am ușurat contul cu o sumă. Nu-mi trebuie și mie o dovadă? Și mutam invariabil pătrățelul albastru de pe nu, pe da. Și când ieșea ditamai cearșaful de hârtie, mă gândeam cu regret la ticăloșia antiecologică pe care tocmai am comis-o. Dar ei nu puteau oferi pentru treaba aceea un petic de hârtie mai mititel? În fond erau doar câteva semne grafice, acolo…

  Apreciat de 1 persoană

  • Așa e românul, să ia și bonul după el… Cel puțin aici te întreabă ei dacă vrei bonul deși îl tipăresc oricum și dacă refuzi vânzătorul îl mototolește și îl aruncă sub tejghea… La reciclabile, bineînțeles… în punga Roz 😀

   Apreciază

 2. Da, așa e, iar eu nu mă dezmint. Îl iau și îl verific. Bineînțeles, mai încolo, adică degeaba. Dar când am descoperit că am fost „țepuit”, cel puțin am știut să evit (pe mai departe) acea casieriță căscată, ce turuia neîntrerupt cu toată lumea.
  Acum mă uit de la distanță pe care bandă îmi așez cumpărăturile.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.