Să renunţăm la salutul tiriştilor pe şosele

Mulţumirea tiristului care tocmai a depăşit un alt tir constă într-un semnal haotic şi total neadecvat circulaţiei pe drumurile publice şi anume semnalizare când stânga când dreapta, de nenumărate ori…

Nu ştiu cine a inventat stupizenia asta de semnal, semnalele au rolul lor, de a arăta celui din spate că noi ne vom schimba direcţia de mers.

V-aţi uitat vreodată în oglinzi când depăşiţi ce se întâmplă în spatele vostru, când încercaţi să depăşiţi cu 90 km/h un coleg ce merge cu 87 km/h sau mai rău unul ce are chiar 89 km/h?

În spatele vostru se adună maşini care poate merg cu 130 la oră şi frânează aşteptând ca voi să reuşiţi depăşirea, ce uneori durează chiar şi 5 km sau mai mult.

Colegul depăşit vă face un flash cum că l-aţi depăşit complet şi puteţi intra în faţa lui în siguranţă, voi puneţi semnal de intrare pe bandă şi vă luaţi locul în faţă.

Buuun… toată lumea a procedat corect până acum, chiar şi acel flash e binevenit, doar nu vrem să-l agăţăm pe cel depăşit că nu aţi apreciat voi bine lungimea tirului.

Să revenim la micile maşini care au stat cuminţi sau nu…( poate au claxonat nervoşi) în spatele vostru cât eraţi în depăşire… şi acum ţâşnesc fericiţi spre libertatea şoselei.

Numai că pe voi vă apuca panadaliile şi daţi semnale contradictorii de schimbare a direcţiei şi ei pur şi simplu îngheaţă neştiind ce se întâmplă…

Aţi observat careva fenomenul ăsta?

Cum au stat lipiţi de voi şi când să accelereze, se opresc şi aşteaptă pentru o secundă? Se gândesc la: Oare ăsta vrea să se bage înapoi pe bandă? Poate are vreun obstacol în faţă? Ori poate s-a dereglat?

Voi cum aţi reacţiona văzând o maşină mică ce pune semnalele astea stânga, dreapta pe şosea şi să nu ştiţi ce înseamnă?

Rolul nostru pe şosea e acela de a-i proteja pe cei mici aflaţi în trafic ce oricum fac mai multe accidente decât tiristii şi nu de a-i bulversa inutil…

Deci cine are ochi şi urechi să citească acest articol va înţelege nuanţa şi inutilitatea şi chiar pericolul generat de acest semnal de mulţumire.

Vreţi să mulţumiţi? Puneţi-vă un afişaj electronic pe spatele trailerului pe care să fie afişat un „Vasile îţi Mulţumeşte” că doar aveţi şi în cabină unul cu numele vostru.

Sau pur şi simplu renunţaţi la el…

Şi apropo dacă veţi vedea pe şosea pe cineva care nu mulţumeşte… ori sunt eu, ori e cineva care mi-a citit articolul!

tir

4 comentarii

  1. Sunt semnele care se învață din mers…Nimeni nu spune așa sau altminteri. Ai văzut o dată, de două ori și îți zici: Aha! Deci asta era… Noi ăștia mici, care stăm cuminți (sau nu) în așteptarea depășirii dintre tiruri, ne adaptăm situației… Înghețăm, ne dezghețăm, ca să nu fie plictiseală, nu? Mulțumim și noi celui din spate printr-un flash al stopurilor, că nu s-a urcat peste noi când am încetinit… Sau ne închipuim că mulțumim. Am putea foarte bine să ne închipuim că tocmai ne-a expediat o înjurătură pentru asta. Așa-i?

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.