Gaura gunoierului

Aici in UK gunoierul e rege şi dictator.
Nu cred că îţi doreşti ca vreunul să-ţi zică NU, e de preferat mai bine să te refuze o gagică după ce ai scos-o în oraş şi tocmai ţi-ai spart tot salariul cu ea…
Că dehh… ne-a pus dracu’ să ne luăm mobilă plată de la Ikea, frigider şi maşină de spălat… şi acum normal avem ambalaje de carton şi plastic în prostie. Plus ambalaje şi folii rămase de la mutare.
Am stat în curte în weekend cu zeci de pungi de gunoaie de reciclat… cutii de bere, de lapte, sticle, plastice etc… şi ne-am pus pe sortat în acele cutii speciale… Rezultatul? Trei cutii mari îndesate şi ceva cartoane, scârţâietori şi plastice pe lângă ele aranjate frumuşel la poartă pentru ziua de Luni.
Cum era la bloc? La ghenă tată! şi gata… mă durea fix în cur de ele. Am spart ziduri, am zugrăvit, am tăiat lambriuri şi faianţă şi întotdeauna gunoaiele au dispărut.
Dar aici nicio şansă… dacă el, rege gunoaielor zice nu… nu rămâne.
Luni din toate gunoaiele pentru reciclat şi le-a luat numai pe cele din cutiile mici şi restul nu. Degeaba am alergat după el cu o pungă cu folii de plastic rămase de la mutare ce am tot plimbat-o prin curte 1 săptămână…
Degeaba i-am zis că e pentru a doua oară când nu mi-o ia. Răspunsul: E prea mare pentru gaura lui!
Phaaaiiii dă pula mea!
Deci ieri şi alaltăieri m-am luptat din nou cu acele cartoane şi plastice câteva ore zilnic… Cartoanele le-am rupt cu furie şi disperare în bucăţele mici şi apoi le-am aranjat-aliniat-îndesat-călcat în picioare în cutia pentru Cardboards.
Foliile de plastic le-am tăiat cu cutter-ul fâşii fâşiuţe, le-am rulat ca pe sarmalele de Crăciun şi le-am legat cu scotch sub forma unei sticle potrivite cu gaura gunoierului. După vreo multe ore de muncă, 2 mâini amorţite şi 6 role de scotch mici terminate le-am dovedit.
Şi normal că au mai rămas destule, vreo 4 saci pentru încă vreo lună de acum încolo, timp în care o să le tot mut de colo colo prin curte, să le acopăr să nu le plouă, să nu le ia vântul, eventual să nu se pişe vreo vulpe pe ele. Nţţţ, aici n-avem vulpi… Toate astea ca să pot să îndes săptămânal în cutii şi să strecor pe şestache în maşina de gunoi nişte cartoane şi plastice mari mărunţite în bucăţi mici, potrivite cu gaura gunoierului.
Şi ar mai fi ceva, dar să rămână între noi:
Nu am Brown Box-ul pentru Food Waste… aşa că îl bag în Black Bin-ul negru cu de toate în saci negri. Pare Ok dar habar nu am dacă e corect sau nu, că nu se aseamănă regulile de aici cu cele din Southend şi tare îmi e frică că mă pune să aleg şi Food Waste-ul din Black Bin-ul negru şi să-l bag în Brown Box-ul care cine ştie când pizda mă-sii mi-o va trimite Council-ul…
Aaaaaaa… pgsbsjsndbdhejjeek, îţi pierzi minţile nu alta!
Şi aşa cum am zis şi aici acum câteva luni într-un alt articol la primul meu contact cu fututa problemă a gunoiului din Uk:
„Ia-ţi Mihaie în pula mea gunoiul ăla futut în casă şi nu mai încerca să-l bagi în maşina gunoierului!”
Că doar de aia plătesc 1200 lire pe an Council Tax, nu?
Să mărunţesc la cartoanele şi plasticele astea futute şi să mă milogesc de gunoier să şi le bage în gaura lui…


Un comentariu

  1. Probleme de moșier, monșer….Dacă ai casă, curte…musai să mai ai și gunoaie. Omulee! Păi cum să mai spună cineva să le folosiți cu plăcere, sănătoși…. Cum se face la ocazii din astea când tocmai te-ai înnoit cu mașină de spălat, frigider și mobilă de ikea, dacă le-ai băgat printre problemele cu reciclarea? Mama ei de treabă că doar suntem români deștepți. Se plânge Nea Lică Gunoierul Galinaceu că e prea strâmt în dosu-i feciorelnic? Îi dai pace și nu le mai reciclezi. Gata! Îți faci loc de depozitare deșeuri cum făceau țăranii noștri autohtoni. O groapă, într-un colț al proprietății. Eeee!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.