Ecourile Manifestului , Ecourile Manifestului din Tir

Manifestul, aşa cum era şi normal, a făcut ceva vâlvă.
2500 de colegi tirişti au intrat pe el, România, Spania şi Italia au rupt, semn că pe acolo îşi au bazele acele firme ce lucrează numai cu echipaje.
Câteva zeci de share-uri, ceva comentarii: “Că da, aşa e”, “Că nu o să se întâmple mare lucru, eventual nimic” şi “Că sunt un idealist şi-un vizionar” -Ehh, aşa sunt eu, defect de blogger.
Aha şi să nu uit, am primit şi-o Varza…
Adică un comment cu: “Eşti Varză!” Răspunsul meu: “Eşti Patron?” i-a închis gura definitiv 😀
Bănuiesc că marii patroni au citit deja Manifestul, şi-au făcut cruce cu limba pe cerul gurii, au tămâiat prin birouri şi apoi şi-au sunat avocaţii să vadă dacă nebunu’ ăsta de Hai Hui are ceva, o fărâmă de adevăr şi de câştig în cauza asta.
Probabil că nu am, personal nu mă afectează, nu lucrez în echipaj şi nu, nu suntem mai mulţi semnatari ai Manifestului, nu vă uitaţi în curtea voastră la cei din echipaje, că vă uitaţi greşit… Manifestul îmi aparţine în totalitate, e doar o simplă parabolă raportată la ceea ce se întâmplă în jur, toţi vrem schimbare şi tragem de Dragnea să pice. Dar până la el putem schimba lucruri mărunte cu ajutorul cărora vom ajunge şi la cei mari ce se vor autoelimina în timp.
Dacă ne ţinem gura, suntem încălecaţi, aşa că e bine să şi-o mai deschidă cineva din când în când.
În concluzie, “ Patron cu Coaie” să se ralieze Manifestului nu am găsit, aşa că rămân singurul „Tip cu Coaie” de pe aici. D’alea dă Berbece, tată!
Ceva speranţe mai sunt totuşi, am contactat două firme de avocatură, aştept un răspuns… le-am sugerat să se lege de anumite legi despre Siguranţa şi Securitatea Muncii din Legislaţia Muncii legate de consumul de aer necesar unui lucrător, că doar nu o să muncesc cu geamul deschis la 90 la oră, precum şi de spaţiul de la locul de muncă, care este insuficient pentru doi oameni.
De asemenea le-am sugerat să încerce să facă o corelaţie între spaţiul locuibil minim care este garantat prin lege pentru fiecare nouă locuinţă construită… Ştiu asta nu e locuinţă, dar dacă eu locuiesc în ea fie chiar şi pentru 3 luni, eu o văd tot locuinţă. În rest treaba lor ce chichiţe avocăţeşti mai găsesc pe acolo…
Aud că mai e unu Mititelu care s-a luptat acum ceva vreme cu scrisori trimise la Consiliul Europei, a primit şi răspunsuri, dar s-a axat mai mult pe nenorocirea aia de pauză de 45 de ore care se pare că unora le-a luat minţile, că numai asta aud în jur.
Ei bine, eu nu sunt de acord cu 45-ul la hotel, dar veţi afla asta într-un articol viitor.
În rest patronii din vestul ţării, să cheme înapoi ţârcovnicul să mai dea o tămâiere prin birouri şi avocaţii să-i ţină pe aproape. Cine ştie de unde sare iepurele!
Eu înţeleg că legea e lege, ştiu că echipajele sunt reglementate prin legi internaţionale, doar că cei din afara ţării sunt ceva mai umani, asta însemnând că NU SE APLICĂ în toate ţările. Doar numai în ţările nemâncaţilor de patroni din EST se aplică, în rest în afară linişte şi pace la echipaje. Spre exemplu, la noi la firmă dacă vine un şofer nou, ne întreabă politicos pe fiecare, dacă vrem să îl luăm în cabină să-i arătăm zona şi să-l învăţăm vreo 2-3 săptămâni.
Cam asta e diferenţa dintre patronii vestici şi cei români cu flote de sute şi mii de camioane, unde chiar de la angajare eşti informat că vei munci numai în echipaj, poate doar cu dispensă de la doctor că eventual te beşi ca un porc, să scapi. Chiar aşa, uite o idee, vă puteţi lega de ea, cu anumite acte medicale care nu vă pun în pericol jobul, dar arată că nush… vorbeşti în somn, sugrumi persoane, sforăi mai rău că trailerul frigorific, poate scăpaţi de dublaj.
Ehh, om vedea pe viitor ce va mai fi… şi chiar dacă nu se desfiinţeaza echipajele şi veţi primi doar compensaţii băneşti că aţi fost înjosiţi, chinuiţi şi exploataţi în echipaj şi tot ar fi ceva.
Dar asta numai unul de talia lui Piperea, cred că le-ar putea descâlci.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.