2000 lei chiștocul, 40000 lei tot pachetul

Politia Romana a lovit din nou… Dupa amenzile aplicate vanzatoarelor de patrunjel, acum un june a fost amendat cu 2000 lei pentru un chistoc aruncat pe jos.
E de bine, nu e de bine?
Ca unul care nu a mai călcat prin Romania de ceva vreme, eu zic ca e de bine.
Prietena lui se plange pe internet si vrea sa conteste amenda, motivand ca e un chistoc, nu o caruta de balega…
Cu totii am fost poate acolo, in locul tanarului ghinionist de acum, prins cu gunoiul in sac, respectiv pe jos… Doar ca nu am fost amendati, dar de aruncat am aruncat pe unde apucam.
Dar odata ce iesi in afara si vezi curatenia de pe jos si chiar daca nu e curat, dar vezi cum nimeni nu arunca nimic aiurea, iti cam schimbi mentalitatea…
Eu imi bag coaja de banana inapoi in rucsac, ambalajul biscuitilor il tin cu grija sa nu mi-l ia vantul pana gasesc acel cos de gunoi, uneori inexistent.
Dar categoric nu arunc pe jos. Evident de frica unei amenzi, de frica de a nu fi inregistrat de vreo camera de pe strada si de frica de a nu face altceva fata de ceea ce fac cei din jurul meu.
In Romania se arunca pe jos, asa ca tanarul e cat de cat scuzabil, desi am impresia ca sunt cosuri de gunoi exagerat de multe pe toti pomii si pe toti stalpii.
O solutie ar fi ca guvernul sa ne plateasca cate o excursie in afara de minim 1 luna… la specializare, zic eu… sa vedem ce inseamna aia civilizatie.
Numai ca dupa ce traiesti 1 luna prin strainatate, te vei gandi 20 luni daca sa te intorci sau nu…

Un comentariu

  1. Da! Aici se aplică legea. Sunt surprins că s-a început și pe acasă. De când? Într-adevăr, când o pățește cineva, îl căinezi că de… e o sumă importantă. Din păcate nici nu știi sigur că acei bani se duc unde trebuie, la Administrația Orașului, ca să se întoarcă îndărăt, prin servicii în folosul cetățenilor. Așa, parcă supărarea ți-ar fi mai mică, nu?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.