Voi fi deportat!

Chiar dacă Brexitul încă nu există, guvernul englez a dat drumul aplicaţiilor prin care dai cu subsemnatul cine eşti şi ce planuri de viitor ai, asta în cazul în care doreşti să mai hălăduieşti pe insulă nu doar în calitate de turist selfishist cu roata englezească şi palatul Buckingham, ci ca om al muncii şi chiriaş de vază al reginei.
Aplicaţiile se încheie peste doi ani, timp în care va fi puricată fiecare cerere în parte după care se va trece la epurare şi expulzare, pe motive diverse gen nemuncă, încasări de House Benefit şi alte ajutoare sociale, mici probleme cu legea şi ce le-o mai veni pe chelie până atunci… că Da, Brexitul ăsta are un singur mare scop, să mai scoată afară din ţara asta pe toţi Pierde Vară de prin smogul Angliei.
Aplicaţia mea o să fie una simplă ca bună ziua…
Eu vin din România unde am un apartament proprietate dar am închiriat o casă în Uk, lucrez pentru o firmă din Irlanda şi sunt plătit în euro, banii îmi sunt apoi viraţi într-o bancă englezească, de unde marea majoritate a lor îi transfer într-o bancă din România.
Nu-i aşa că e simplu? Asta or să zică şi ăia de îmi vor citi aplicaţia.
Iaca încă un român mafiot care doar îşi plimbă şi-şi spală banii din Irlanda prin Barclays-ul nostru şi apoi îi transferă în Ing-ul din Romania să li se piardă urma ca să nu-l ia Interpolul sau Anaf-ul să-i ceară impozit pe ei.
Pune el umărul la ridicarea imperiului? Nu… Produce el măcar un capăt de aţă pentru noi? Nu… Doar vine în ţara noastră în pauze să se cace şi el ca omul pe un colac de wc, face duşuri şi-şi spală rufele la maşina de spălat, mănâncă, se plimbă pe poteci, bea şi apoi pleacă pe cabină în treaba lui prin Europa. Adică… doar se cam uşurează aici, la noi în ţară, de mizerii!
Deci ce vă spuneam în titlu?
Pentru mine e clar… Voi fi deportat!

airplane-architecture-buildings-1157255.jpg

Un comentariu

 1. Ce-o fi, o fi! Așa își zice românul nostru, de când se știe. Și merge mai departe.
  Englezul însă…după tata Shakespeare citire, vine cu îndoieli: (O fi, sau n-o fi?) El nu știe. Întâi face și apoi își pune întrebări. Au votat un brexit, ba chiar au și un partid care îi poartă numele, al Brexitului, dar când îi întrebi pe oamenii de rând, parcă nu și-ar dori niște schimbări așa de mari. S-o creadă ei! Schimbările vor fi, și încă unele majore pe care abia acum încep să le sesizeze. Nu era nevoie să iasă din U.E. pentru ca să-și rezolve problemele de administrație. Sistemul era bun, eu așa l-am apreciat, dar putea fi încă puțin îmbunătățit. Dacă tragi însă cu pușca într-un stol de ciori de pe casă, îți zboară speriate și găinile din curte. Și poate că nimerești chiar coșul și ți se surpă mai apoi. Or fi venit din lumea largă acei Pierde-Vară de care aminteai, dar câți de-ai lor nu sunt învățați la pomenile benefitului? Câți lucrează doar un pic și apoi se retrag să primească ajutorul social? Câți nu fac copii, încă de copii (că nici nu știi dacă sunt părinți ori frați mai mari) și de asemenea, se înscriu la ajutoare?
  De-aia zic: Om trăi și-om vedea! Și tot de-aia îmi e necaz pe ai noștri politicieni, care cică ne cheamă acasă, dar fac totul să ne țină așa, departe de propria noastră casă și de neamurile noastre dragi…
  Cum era maneaua aia cretină?
  „Atențiune, națiune! Din partea mea, Guță Magnificul, nici marțienii nu ne pot opri! ”… Furați băăă!
  Vai și-amar…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.