De ce nu merita sa faci o facultate

Pai ca te costa bani, de aia… asta daca nu esti incredibil de destept, ca sa dai la stat sau sa iei vreo bursa.
Statul roman te vrea prost, te vrea neșcolit, te vrea sa ingrosi tagma necalificatilor, a vanzatorilor si a muncitorilor prin angro-uri.
Pe cand englezul iti da si bani, numai sa faci facultatea la ei!!!
Da, nu va mirati, indiferent daca esti englez nascut pe insula sau cetatean roman sau de alta natie de prin UE, poti primi bani in Uk, facand o facultate. Care facultate se pliaza cat de cat pe nevoile tale de timp, lasandu-ti posibilitatea de a avea si un servici in timpul asta ( de fapt e o obligatie, slujba in timpul facultatii).
Aceste cursuri se tin doar pentru doua zile pe saptamana…
Cum ti-ar sta cu sa zicem… 12000 de lire pe an in plus in buzunar, primiti in timpul studiilor? Fata de Romania unde iti vei face o gaura considerabila in buget, aici primesti si bani. Cat e cursul lirei? Cam 5.5 lei per lira.. pai sa vedem… sa zicem ca primiti undeva intre 11 si 15 mii de lire sterline pe an, depinde de cativa factori, dar astia sunt clar in mana ta, virati in contul tau in transe destul de mari. Sunt in jur de 600 milioane lei vechi pe an. Inmultit cu 3 ani, poate chiar patru daca te dai suficient de tampit si zici ca esti total pe dinafara.
Āāă, ce ne iese de aici? Vreo 2 miliarde vechi tată, sau 200000 lei noi, primiti cash in buzunarul tau. Basca ca se considera ca tu ai deja un servici si ai cu ce te intretine, deci astia sunt Bonus… Moca!
Bine, intr-un final ar trebui returnati, dar doar in anumite conditii:
1: Atunci cand vei incepe sa castigi peste 2000 lire pe luna! Cam de la 2250 lire pe luna vei incepe sa-i returnezi… ca da, acesta e un imprumut. Dar sa dai conform grilei de mai jos cate 15 lire pe luna, vreme de zeci de ani, mie imi suna incredibil de profitabila treaba.
2. Poti sa nu-i mai dai inapoi niciodata. Sumele astea raman in buzunarul tau, investiti intr-un Seria 5 sau un A8, intr-o casa mai buna sau mai stiu eu ce, atata timp cat vei castiga sub 2000 lire pe luna, care aici sunt deja o suma spre nesimtit de mare si super indestulatoare… asta daca nu stai in Londra.
Si cum romanii sunt descurcareti din fire, sunt curios daca cineva care a terminat o facultate si si-a gasit un job de 3000 lire pe luna, il va accepta, doar ca sa inceapa returnarea imprumutului 😀
Ei cum e? Te-am convins ca nu merita sa faci o facultate?… In Romania, desigur 😏

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.