Haters become Lovers

Cel mai mare croissant… umflat şi aburind!

Ales dintr-un coș imens plin de croissante, după ce am scormonit cu cleştele pe îndelete, încercând tăria crustei. Nici prea crocant şi nici prea moale. Nu-mi plac croissantele crocante, ce se desfac în mici bucăţele de frunze uscate şi grăsoase, ce îţi zboară pe pantaloni şi piept…

Să-l ung cu gem? Dar de care gem? Sau şi mai bine cu Nutella sau o altă cremă de ciocolată! Mmmm… Ochesc cutiuţele mici, colorate şi triunghiulare de dulceţuri diferite, apoi găsesc alte cutiuţe mici maronii, pline cu cremă. Iau două… Satisfăcut mă întorc la masa restaurantului, desfac căpăcelul şi ung… Ung atent cu o cremă de cacao lucioasă, cleioasă şi ademenitoare umflatul meu croissant, cald, moale şi aburind. Muşc… Doamneee dumnezeuleee mareeee!!!

Flash-uri de memorie, amintiri de mult timp uitate şi considerate şterse din creier pentru totdeauna, îmi revin acum în minte.

Acum când dintr-un impuls nebunesc am cumpărat din nou acea cremă, probabil lovit de amnezie sau de un masochism gastronomic atroce, altfel nu-mi explic.

De ce? De ce mi s-a întâmplat chiar mie una ca asta?

De ce după ce am muşcat din acel croissant umflat, moale şi aburind nu am avut acea plăcere dulce pe cerul gurii? De ce tot ce am simţit a fost repulsie şi o senzaţie instantă de a scuipa pasta cea maronie din gură? Ştiu cum m-am ridicat îngrozit şi-am fugit la baie să-mi clătesc îndelung gura cu apă, ca după ingerarea unei substanţe ce-mi otrăvea papilele gustative, ucigându-le instantaneu sub tăria gustului infect şi îngrozitor…

În goana mea spre apa salvatoare, am mai apucat să văd cu coada ochiului un tip cum îşi ungea tacticos pasta cea maronie pe un ou fiert tare şi după care mușca pofticios. Bleahhh, Îhhhh!… Câhhh!!!

Iar acum după câţiva ani am hotărât să-i mai dau încă o şansă… Să încerc să devin un Lover dintr-un Hater.

Aiurea! Pă dracu! O urăsc pur şi simplu!!!

Pe ou, pe unt, în sosuri, în paste, oriunde aş băga-o, simt că e încă acolo. O pastă diavolesc de sărată cu gust stătut, stricat, obţinută din drojdie împuţită. De ce naibii s-ar inventa aşa ceva?

Pentru mine e cât se poate de clar că urăsc Marmita din adâncul maţelor mele!

Urăsc perfidenia cu care Marmita s-a insinuat în mici cutiuţe maronii cu aspect de Nutella, doar ca să îmi înşele vigilenţa.

O urăsc de mulţi ani, de atunci când luam un mic dejun idilic într-un restaurant din Scoţia şi s-a întins pe toată suprafaţa croisantului meu cel umflat… așa… maronie, păstoasă şi-un pic lucioasă, curgând alene precum o cremă de ciocolată cu alune.

Sunt şi voi rămâne un Hater al Marmitei!

Jos Marmita!

Hater, NU deveni un Lover”, precum te indeamnă reclamele de mai jos

https://www.youtube.com/watch?v=B_191RnWwww

https://www.youtube.com/watch?v=kGPu5g54cvg

https://www.youtube.com/watch?v=_MfV0yA7bck

https://www.youtube.com/watch?v=JFLHialhZ8c

5 comentarii

 1. Sunt un tip cu curiozități gastronomice, testez, dar întotdeauna pasc iarba știută de mai înainte. Nu agreez defel vestitele sosuri de aici care mai mult strică mâncarea după părerea mea. În ce privește crema, prefer Finetti pe care din păcate nu o găsesc prin zona asta, în locul Nutellei care nu-i cine știe ce.

  Apreciază

   • Cum testez eu de abia ating papilele, ca un veritabil enolog, mațele nu au a se teme 🙂 Îmi place, sau nu-mi place, sunt rapid în diagnostice. Nu-i ca atunci când citesc și deși îmi dau seama de pe la a treia pagină că nu-i pe gustul meu, tot insist cu lectura așteptându-mă cu speranțe mereu înnoite să mă fi înșelat

    Apreciază

   • Nici nu se pune problema articolelor… Pe acestea le înghit ca pe pastile. Eu nu mă joc 🙂 Mă refeream la cărți parcurse din scoarță în scoarță, că-s bestselleruri, de! Și constatam că mi-am pierdut vremea, dar numai și numai după ultima pagină, musai așa ca să nu mă consider nedrept.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.