Bursa VIRUștirilor: Evenimente sportive anulate pe banda rulanta

Dupa industria aviatica ce a fost crunt lovita de criza cauzata de coronavirus, acum a venit randul firmelor din entertainment/sport/ turism si cazari sa aiba probleme… Cum zboruri nu prea mai sunt, vacantele deja platite sau nu, sunt anulate.

De amintit ca Trump a decis ca Uniunea Europeana nu mai poate opera zboruri spre SUA, acuzand-o ca nu a gestionat bine criza si a lasat oameni infestati sa ajunga pe teritoriul Americii. De acest embargo a scapat UK si Republic of Ireland, motivand ca aceste doua tari fac treaba buna in lupta contra virusului. Sa fie doar asta? Sau e afinitatea limbii si amintirile originilor?
Premier League, UEFA Champions League, La Liga Spania, baschetul NBA american si multi altii si-au anulat meciurile sau si-au bagat unele echipe in carantina.
Virusul nu ocoleste vedetele, de la sotie de prim ministru canadian, pana la fotbalisti celebri, naufragiatul Tom Hanks sau piloti de la McLaren.
Bisericile catolice din Italia s-au inchis, premierele filmelor Mulan, 007, Fast and Furios s-au amanat, parcurile Disney din California, Paris si alte orase si-au inchis portile.
In ultimul moment si Maratonul Londrei a fost anulat.
Concertele, cinematografele, teatrele, meciurile si in general adunarile mai mari de oameni, nu isi mai au rostul acum, in noul stil de viata ce va urma. O lume in care te vei distra de unul singur, sau doar cu cei imuni, o lume fara urale la meci, o lume fara strangeri barbatesti de mana, fara sarutari pe obraji, fara imbratisari si atingeri inutile… Vom sta singuri in casa sau in spatiul nostru sperand sa scapam, sau macar sa stim ca nu am infectat cu buna stiinta sau din nestiinta oameni nevinovati.
Asa cum era de asteptat, fiecare natiune incearca cu disperare sa se izoleze de ceilalti, anuland evenimente internationale majore, inventand ad-hoc acte necesare intrarii sau tranzitarii tarii, certificate medicale si verificari de temperatura la granite, uitandu-se urat in ograda celuilalt de unde i se pare ca vin cei infectati.
Si normal, o noua criza mondiala se intrevede la orizont, mai puternica ca cea din 2008. Falimentele si concedierile se vor rostogoli ca un tavalug, de la taraba de bere si popcorn de pe stadion, pana la soferii de tir ce transporta marfa inutila, gen mobila sa zicem, sau habar n-am…
De fapt aici chiar au inceput! Mai jos e o decizie de concediere a unui sofer de tir, angajat la o firma de transport dintr-un port, firma ce transporta containere venite din China. Acum inexistente!

Un comentariu

  1. Mda! Exact asta se întâmplă. Și chiar mi se pare stranie afirmația americanilor, că englezii își fac treaba mai bine… Englezii închid ochii, aia fac! Nu vor să recunoască oficial, dar oamenii se plâng. Nu sunt absolut deloc pregătiți și nu au capacitatea de a gestiona situația. Nu au nici locuri și nici oameni. Păi de…. Ca să lucreze în sistemul medical, un outsider venit în U.K. trebuia să susțină un examen foarte greu de cunoaștere a limbii, de parcă se înscria la litere și nu să lucreze în domeniul pentru care erau pregătiți. Mulți doctori și asistenți îl picau și nu li se recunoștea astfel competența… Bine că mai am whiski! Cu paracetamol, sunt impenetrabil 🙂 … Îi dau cu flit oricărui virus.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.