Lipsa mirosului si a gustului, in apocalipsa pe pamant

La conferinta zilnica a primului ministru, la care Boris J. nu a participat deoarece are si el Coronavirusul, s-a vehiculat ideea ca:
# pentru fiecare deces din UK, exista in spatele lui 1000 de infectati (depistati sau nu), asta aratand amploarea pe care a luat-o pandemia aici.
In ultima perioada in UK au murit in jur de 500 de oameni pe zi cu un varf astazi de 684 decese, ajungand la un total de 3600 decese totale.
Avem probabil dupa aceasta simpla ecuatie, undeva spre 4 milioane de infectati…

Oficialii au negat aceasta teorie ca fiind nefondata.

Acum ideea avansata de Chef Medical Advisor al Marii Britanii, chiar la inceputuri cand nu existau morti, cum ca 20 mii de morti e o cifra rezonabila pentru UK, nu mai pare o utopie.
# Deasemenea s-a discutat si despre cei ce nu se autoizoleaza atunci cand isi pierd simtul mirosului si al gustului, ci doar cei ce au febra si tuse.
Aceste noi simptome au fost recunoscute la nivel international ca fiind asociate infectarii cu Covid-19, fiind prezente mai ales in randul tinerilor.
Cel de la pupitru, (nu-i stiu numele, dar l-am pozat,

a recunoscut ca a avut chiar el aceste simptome si simtul gustului ii revine treptat, dar foarte greu, asigurandu-i pe cei ce vor avea aceste simptome ca nu raman permanente
( Cum gustul e legat de miros, se pare ca virusul localizat la nivelul mucoasei nazale si nu in plamani, distruge celulele epiteliale olfactive ce se refac foarte, foarte greu dupa aceea. Mancarea nu are gust si mirosul dispare complet, uneori vreme de saptamani).

Virusul incearca prin toate metodele sa ne scoata din circulatie, oprindu-ne functia respiratorie si atunci cand nu poate ataca plamanii, suprima temporar doua din simturile de baza ale omului: Simtul gustului si Simtul mirosului.

Nu sunt creator sau adept de teorii conspirationiste, dar totusi nu pot sa nu remarc cum virusul pare ca urmeaza un anume tipar din filmul „Perfect Sense”, cu Ewan Mc Gregor, unde omenirea isi pierdea rand pe rand din simturi, intr-un final ramanand surzi, orbi, fara simtul mirosului si al gustului.
In ritmul asta nu m-ar mira ca la urmatorele pandemii sa apara si zombii.
Acum nici nu stiu cum e mai bine: Sa crap de pe acum, fara gust, fara miros si cu plamanii ciuruiti… sau sa mai astept pana cand o sa ma transform in zombi?
PS: Sa stiti ca fug repede, ca ma antrenez de zor pe digul meu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.