Românul s-a născut Corector

Nimănui nu-i plac Corectorii!
Apar de te miri unde… poate din negura nopții minții, sau din străFUNDurile inteligenței.

Fără niciun avertisment îți bagă pe public sub articol un comentariu: „Vezi că A-ți se scrie Ați” sau mai știu eu ce altă greșeală scăpată.

Ei bine acel Corector, îți ia deodată tot Zenul!

Ce mai contează mesajul, ce mai contează ideea sau că ai pus acolo suflet în cuvinte legate intre ele.

În mintea tuturor celor ce vor citi acel comentariu vei rămâne un bou!

Un tâmpit!

Un retard ce habar nu are unde să pună o cratimă…

Ei bine o să vă spun acum despre un caz concret, legat de acel A-ți din exemplul de mai sus, caz recent de pe Linkedin unde îmi mai pun articolele și am o rețea de aproape 10 mii de adepți (nu râdeți că așa se cheamă, adepți).

Cineva pune pe public un fel de sondaj despre CV-uri si salariu, postare care ia 2 Like-uri.

Un Linkedian a comentat doar atât: „Atenție la gramatică!” comentariu ce a luat 22 Like-uri!!!

Ce deducem de aici? Că 22 de Corectori în frunte cu inițiatorul comentariului au fost de acord cu acel „A-ți” scăpat ce trebuia scris legat și și-au luat din prețiosul lor timp ca să dea Like unui asemenea comentariu.

S-a gândit careva dintre ei să-i trimită un mesaj privat, sau măcar un comentariu: „Coaeee, vezi că ți-am lăsat mesaj privat! ” în care sa-i spună pe ascuns că a făcut o greșeală? Eu nu cred!

Toți Corectorii fac totul fățiș, brutal fară urmă de menajamente. Sunt un fel de milițieni kgb-iști ai internetului, ce bântuie printre postări și comentarii, împrăstiindu-și inteligența și priceperea în ale gramaticii.

Internetul e plin de Corectori ce urmăresc avid greșelile altor postaci și apoi le dau cu tifla gramaticii în nas. Recunoașteți personajele?

Cine știe… poate chiar trăiesc din așa ceva! Credeți că îi trimit șefului internetului planetar un screenshoot și primesc apoi vreo 10 dolari 😏?

Până și Mihai Napu a inclus în cântecul lui, Cerșetorul:

Un biet cerșetor,
Un fost profesor, cerșea…
Când cineva,
Doi lei în palma lui a pus, zicându-i
„- E bani puțini dar unii îi primește”
Dar el a refuzat, apoi i-a spus:
” – Mai bine mergi și-nvață romănește”

Bă ești prost? Ăla iți dă doi lei să nu mori dracului de foame și tu te ții cu coada sus cu gramatica ta!!! Atunci iți meriti din plin soarta de muritor de foame…

‘nfine! Ce voiam să vă mai zic e că mi s-a întâmplat și mie de câteva ori și mi-am înghițit gălușca cu demnitate.

Demnitatea boului agramat, dar ce are în schimb un blog de 3 ani, sute de articole, zeci de povestiri și câteva nuvele mai măricele.

Corectorii au oare și ei un blog al lor, așa de căcat cum e al meu, să vedem dacă pot lega doua vorbe intre ele sau să scrie o poveste? Habar n-am!

Vă mai pot spune despre ultimul Corector ce m-a abordat cu ideea că într-un articol Wales e scris greșit și îi mai trebuie un L, facandu-mă „isteț”. I-am rāspuns că nu are dreptate și e de ajuns un singur L în Wales, măcar atat știu și eu sigur, cā doar aici locuiesc…

Ți-ai găsit să scap?

A scormonit de zor prin unele articole destul de lungi până a găsit el ceva, ce pe moment m-a păcălit și am crezut că avea dreptate și am modificat. Dar nu avea dreptate, drept urmare am schimbat din nou acel cuvânt (era un după înlocuit cu de pe).

Nesfârșitele mele contre cu acel individ în care m-a făcut spre final prost… s-au sfârșit românește ca să zic așa, cu ceva vorbe bogate din partea mea.

Sunt cuvinte ce le adresez rar spre deloc cuiva… și sunau textual:

Da’ mă lași bă în pula mea de Corectorul pulii mele! Mesajul nu îl vezi, dar un căcat de cuvânt ți-a sărit imediat în ochi!

Ceea ce vă încurajez și pe voi să-i spuneți unui Corector, atunci când aveți ocazia!!!

E așa de eliberator 😀…

Plus că îi închide gura Corectorului definitiv!

3 comentarii

  1. Sunt de acord cu tine numai pe jumătate. De acord, pe internet, pe FB, chiar și pe blog, omul scrie uneori de pe telefon, nu are diacritice, îi alunecă degetul pe litere, poate greși. Dar dacă este un articol într-un ziar sau într-o revistă, dacă este ceva mai mult decât o simplă conversație, ar trebui să fie citit înainte, ca să nu aibă greșeli. Câte una, mai scapă chiar și acolo,,, dar una, nu cinci la 3 fraze.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.