AstraZeneca vaccin: Ziua 1

AstraZeneca vaccin, Ziua 1

La ce să te aștepți:

Ieri seară mi-am făcut prima doză de vaccin anti Covid-19, AstraZeneca, fiind invitat de NHS UK. Urmatoarea doză o voi primi in 18 Iulie, la ora 14:30.

Simptome imediate:
Senzație de vomă si amețeală urmate de durere în braț (voi pune primele două senzații pe seama faptului că de abia mâncasem un kebab și în general îmi e cam frică de injecții 😊.

În 10 minute dinspre locul înțepăturii din umăr am simțit o arsură până spre cot, ca și cum soluția mi se împrăștia in organism. Din fericire senzația de arsură a dispărut după alte 10 minute.
După alte cateva ore in care am vizionat un film pe Netflix, brațul mă durea in locul injectiei si abia imi ridicam mâna. Dupa unele mișcări de dezmorțire a brațului stâng, totul a revenit la normal.
Astăzi umarul mă doare, dar nu prea rau, e doar o jenă acolo. În schimb imi e frig de mor si mă dor șoldurile, șalele, brațele, picioarele și in general tot corpul, de parcă aș fi tras de fiare ieri. Nu am tras de cateva zile.
Mă tratez cu Cold & Flu, un fel de paracetamol cu cofeină.
Dar totuși mă încadrez in reacțiile adverse de pe prospect, nimic anormal.
După cum imi spunea o rudă, toate aceste reacții adverse sunt un mic preț plătit, dacă vrem să revenim la normalitate.
Vaccinul trebuie făcut!

PS: Un fost șef, planner la o firmă de camioane cu care am lucrat anul trecut, a murit luna trecută, în Aprilie, de Covid-19.
În actuala mea firmă, 4 planneri au avut Covid luna trecută și un altul, femeie, e în comă de 1 lună.

3 comentarii

  1. Hristos a Înviat, dragilor! Binețe pe care o însoțesc și cu urarea de sănătate maximă! Eu până către seară nu aveam nicio reacție după prima doză de vaccin. Tot Astra Zeneca desigur, doar suntem pe teritoriu britanic. Glumeam eu că a fost doar o glumă, ceva să cred doar că am fost vaccinat. După câteva ore însă au urmat și toate celelalte stări descrise de tine. Cu febră multă, care m-a ținut două zile. Curând voi merge să fac și rapelul. Nu m-am speriat de de cele spuse pe la colțuri despre acest vaccin. Știam că defăimarea este opera celor care își fac din asta o ocupație, poate chiar și retribuită. Încrederea bună și gândurile pozitive își aduc și ele o bună contribuție la punerea noastră rapidă pe picioare. Și pe roți, desigur… 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.