Summitul G7 și Războiul Cârnaților

Summit-ul G7 se desfasoara chiar acum in Cornwall UK, cu participarea liderilor celor mai bogate tari ale lumii: Canada, France, Germany, Italy, Japan, UK si United States.

Bogații lumii se intalnesc pentru a hotari soarta intregii planete si a elimina pentru totdeauna Covidul din vietile noastre.
Cele mai puternice economii si-au dat seama ca daca nu vor opri pandemia de Covid, vor fi si ele intr-un fel sau altul afectate, pentru ca pandemia se intoarce ca un bumerang, ori de câte ori o indepartezi.

Iar daca intorci capul de la ce se intampla acum in India sau in viitor cand pandemia va lovi in plin continentul african, acele noi milioane de infectati vor deveni incubatoare de noi si noi variante de coronavirus, facand toate vaccinurile actuale inutile.

Asa ca cele 7 natiuni au hotarat ca vor plati nu numai vaccinurile, ci si logistica, pentru ca degeaba trimit in Kenya 10 milioane de doze, daca ei sunt saraci si nu-si permit nici macar sa faca efortul de a le inocula populatiei imprastiata prin jungla. 

Intre timp s-a dovedit ca Varianta Delta (indiana) e cu 64% mai infecțioasă ca varianta Alfa ( Kent, UK).

Din 42 de decese cauzate de Varianta Delta, au existat 12 persoane cu ambele doze de vaccin, 7 decedati cu 1 doza si 23 fara nicio doza.

Doua doze de vaccin au eficacitate de 80% împotriva Variantei Indiene, Delta.

In alta ordine de idei, va anunt ca pe aici a izbucnit ceea ce se cheama ” Războiul Cârnaților „
De la sfarsitul lunii Iunie in Irlanda de Nord nu mai pot ajunge carnati, sau orice alt produs chill, provenit din celelalte tari ale UK: England, Wales si Scotland.  
In trecut, Irlanda de Nord in incercarea de a evita o granita dura cu Republica Irlanda, partenerul si vecinul ei de afaceri, a hotarat ca dupa Brexit sa ramana in Piata Unica Europeana. 
Cum celelalte 3 tari UK, amintite mai sus, au iesit din Single Marketul European, se pare ca produsele lor nu mai indeplinesc cerintele Pietei Unice vizand siguranta alimentara.
Concluzia:  UK-ul nu-si va mai putea aproviziona propria tara…  un adevarat paradox post Brexit

3 comentarii

  1. Nu știu dacă am încercat vreodată cârnați de U.K… Probabil că impresia a fost atât de proastă, încât nici n-am mai vrut să mai știu. Când n-am găsit româneștii, am luat polonezi, nemțești, pe zona asta tradițională.
    În ce privește Summitul… așteptăm. Vești bune așteptăm!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.