301 Pastile și teama de Paradoxul Gemenilor Îmbunătățit

 Peste cateva zile plec in România pentru două săptămâni și asta după mai mult de doi ani în care nu am mai pus piciorul în țara de origine.

 Și de aici vine si temerea mea! Daca Paradoxul Gemenilor se va aplica și în cazul meu? Nu, nu am niciun frate geaman din câte știu eu, dar e cel mai la îndemână exemplu ce îmi vine acum in minte.

 În 1905 Einstein sugera in lucrarea sa despre Teoria Relativității Restranse că două ceasuri pot funcționa diferit dacă unul dintre ele stă pe loc, iar altul va fi trimis intr-o călătorie si apoi adus inapoi lângă celalalt. Astfel, ceasul care a calatorit va ramane întotdeauna în urma ceasului ce a rămas nemișcat.

 In 1911, probabil influențat de Paul Langevin, Einstein isi reexemplifica teoria inițială, schimbând ceasurile cu ființe vii:  “O ființă vie ce a călătorit cu o oarecare viteză, la întoarcere va descoperi că celelalte ființe asemănătoare ei la plecare, au dat de mult timp naștere unor alte generații ”…

  Însă Paradoxul Gemenilor al lui  Paul Langevin enunțat in 1911 rămâne cel mai ușor de înțeles și poate de aplicat:

 Un frate rămâne pe Pământ, iar celalalt pleacă într-o călătorie interstelară cu o durată de aproximativ 10 ani dus-intors, deplasându-se cu o viteză apropiată de cea a luminii.

 La întoarcerea pe Terra, pentru fratele călător vor fi trecut doar 5 ani, pe când pentru fratele rămas pe Pământ, timpul scurs a fost de 10 ani.

 Ce nu se știe mai departe, e dacă nu cumva fratele astronaut va beneficia de o îmbătrânire accelerată la întoarcerea pe Pământ si asta dintr-o simplă dorință a materiei de a încerca să se alinieze la noile și in același timp vechilor stări, precum un lichid mutat dintr-o sticlă într-un pahar, sau chiar vărsat pe podea. Acel lichid întotdeauna va lua forma recipientului, sau se va risipi aiurea.

  Oare mi s-ar putea aplica si mie Paradoxul Gemenilor, chiar dacă nu am niciun frate geamăn? Și daca nu-l am, de unde voi știi la ce să mă raportez la întoarcerea în țară, pentru a vedea ce schimbari au avut loc in el și în mine?

 Cu siguranță că nu am călătorit cu viteza luminii, dar traiul într-o țară aflată în primele 7 din cele mai bogate țări din lume, o țară aflată acolo unde România nu va ajunge niciodată, indiferent de guvernare, te face să îți pui oarece întrebări.

 Sunt oare eu acum sau nu, la ani lumină de România?

Ce mi se va întâmpla la întoarcerea într-o capitală unde trăiesc 2 milioane de oameni, ținând cont că acum locuiesc pe o mică insulă de doar 40 km pătrați, Holy Island, iar micul meu oraș numără undeva la 14 mii de oameni?

 Aici timpul pare că rămâne în loc, iar traiul într-o mică localitate turistică înconjurată de mare din 4 părți, cu siguranță ca e diferit față de cel dintr-o capitală plină de beton și asfalt.

 Grijile sunt mai puține, marea, bărcile și potecile de coastă sunt la doi pași, iar goana pentru procurarea hranei zilnice, a plății facturilor, a drămuirii cheltuielilor pentru a ieși la liman până la leafa următoare, îmi sunt de ani de zile uitate.

 Dar cum fratele vostru călător e prevăzător… si nu vrea sa fie victima Paradoxului Gemenilor Îmbunătățit ( cum mi-am denumit eu propria teorie ), ce cu siguranță că mă paște la întoarcere… și nu vrea să se rablagească, respectiv veștejească în două săptămâni cât alții in 200 de săptămâni… și-a luat cu el o rezervă sănătoasă de vitamine si antioxidanți.

 Nu vă gândiți că le iau numai acum. Nicidecum!

Doza mea de pastile în fiecare dimineață împreună cu un pahar mare de apă, e undeva la 10-15 pastile zi de zi, precum un metronom și asta de ani de zile. La acestea se mai adaugă încă vreo câteva înainte de culcare sau dupa-amiaza, în funcție de necesități.

  Așa că acum mă simt protejat de Paradoxul Gemenilor Îmbunătățit, ce nu are decât să vină!

  Eu sunt pregatit cu cele 301 pastile si 500 grame de proteină din Colagen de tip 1 si 3.

 Din păcate nu-mi pot lua chiar toate prafurile cu mine, așa că Arginina, Taurina, Glutamina si altele, vor rămâne pe loc.

 Ahh… si fiți fără grijă, că nu voi înghiți toate cele 301 pastile in doar două săptămâni, că nu sunt chiar așa nebun 😅😅😅

  Voi ingera doar vreo 280 dupa calculele mele 😏, restul sunt așa… de rezervă si urgență, gen acele enzime sunt pentru cazurile când voi mânca ca un porc…  slănină, cârnați, mici și alte afumaturi pline de grăsimi si E-uri, atât de „trebuincioase organismului”, dar care pe aici lipsesc cu desăvârșire 😀

3 comentarii

  1. Petre Ispirescu publica deja în 1862 basmul său „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, care cică mai era și cules din folclor 🙂 Așadar teoria asta, a îmbătrânirii accelerate era gândită la noi, e-heee! încă înainte de 1900.
    Ei? 🙂 Te pregătesc sufletește pentru pasul pe plaiul nostru mioritic. Știi vorba: „Pământul țării să-l săruți și pentru mine!” Poate și pe Marina dacă ajungi pe acolo. 🙂

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.