Viata ta nu va mai fi la fel… dupa ce faci binging cu Game of Thrones: Cronica de film Hai Hui cu Capu’

Pentru că la vremea lui nu l-am urmărit, acum pe timp de pandemie am hotărât să-i dau o şansă serialului-fenomen ce a înnebunit lumea: GOT.

Ce a urmat? Şoc! Şoc! Şoc!

Din start scenaristul şi regizorul au abordat tabu-uri si teme delirante: goliciuni, violuri, f#taiuri între fraţi, sex la priveghi, incesturi tată-fiică, nou născuţi aruncaţi în pădure, sex-gay între femei şi bărbaţi, precum si multiple descăpăţânări, de la un moment dat credeam că sunt pe defunctul Ogrish com, la câte capete cădeau pe ecran.

De fapt asta a fost cuvântul de ordine în serial: Şoc şi Desfrânare cu stiluri de filme amestecate de-a valma de mă întrebam câteodată: -Băăă, ce plm s-a întâmplat… am mutat canalul? De unde dracu au apărut atâţia zombie la mine-n film?

Scenariştii au avut un scop în sine să ne inducă în eroare inventând scene haotice şi ireale, ca să nu putem ştii ce naibii se va petrece mai departe, gen… când îţi era lumea mai dragă şi te obişnuiai cu vreun erou, cum îi zbura jugulara sau îi cădea tigva-n ţărână.

In opinia mea, GOT e un serial scris de nişte degeneraţi pentru degeneraţi!!! Mamăăăă, da’ ce mi-a mai plăcut!!!

Am aşteptat 73 de episoade să surprind măcar un mic surâs în mustaţa ca pe oală de pe chipul mereu posomorât al lui Jon Snow şi nici acum nu sunt sigur dacă a existat vreunul…

Am admirat-o… da, am admirat-o pe Cersei pentru că-şi iubea şi apara ca o leoaică copiii/nepoţi şi a avut suficiente coae să pună focul verde în Sept prăjind-o pe Înalta Vrabie… încât aproape am iertat-o că şi-o trăgea cu frati-su.

De când am văzut-o pe unburn Khaleesi ieşind din foc ţinând un dragon în faţă să-şi mascheze goliciunea dintre coapse, am ştiut că aş vrea să-i călăresc dragonul… ăăă… ba nu, de fapt veveriţa… asta până mi-am dat seama că e o dementă psihopată, aşa că m-am bucurat că greaua sarcină a căzut pe nepotă-su Jon Snow… you Lucky Bastard!

Am urât când precursorii bisericii de azi au început să-şi arate colţii şi să-şi bage nasul în patul unora şi-n curul gay-lor, forţându-i să jure ca să-şi recunoască păcatele carnale, de parcă asta era treaba lor.
Am aşteptat cu sufletul la gură în timp ce-i dădeam pumni în cap televizorului, să crape odată Joffrey şi Ramsey şi spre norocul televizorului şi ghinionul Amazonului, asta s-a si întâmplat. Greu… dar vă spun că mult nu mai aveam şi aruncam şi-un bax de bere în ecranul 4 k-ului meu, că chipsurile nu prea-şi atingeau ţinta…

Băi şi piticul… piticul Tyrion cel bărbos a făcut toţi banii pe film, de m-a făcut să regret că mama m-a făcut aşa de inalt, frumos şi arătos…

Pe parcursul serialului mi-am dat seama că scenaristul ori e un zăpăcit ori vreun pilangiu notoriu, de când am văzut că bagă la greu vrăjitoare, reanimări şi fiinţe moarte cu ochi albaştri, într-un film cu tentă istorică. Explicaţia? Pesemne omul lucra la mai multe filme deodată şi după câteva sticle de whiskey nici că-i mai păsa unde şi ce scria, amestecând genurile filmelor.

Şi cred că sunt în asentimentul tuturor când spun că sezonul 8 se putea încheia foarte bine cu un episod mai devreme… aşa… în coada de peşte! Ultimul episod al GOT-ului a fost de căcat, când din lipsă de idei sau de plictiseală au dat rasol stricând finalul, parcă tăind scene şi cadre întregi, deturnand personajele din drumul lor…

Şi nu uitaţi zilele acestea:
# Staţi Safe!
# Staţi Acasă!

Nu deschideţi uşa nimănui, indiferent câte banderole are pe mână, sau ce caschetă are pe cap…

Just HOLD THE DOOR!
HOld the DoOR!

HODOR!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.