Anul 2

Ştii că s-a făcut iar anul când îţi spune WordPress-ul să dai banu’, că altfel îţi închide site-ul cu blogul!

Plătim, normal că plătim… plătim cât nu face, că profit avem… de nu mai putem să-l ducem. Mi-am împrăştiat banii prin Insulele Cayman, Seychelles şi alte paradisuri fiscale, numai să nu mă prindă garda cum fac şi eu un ban grămadă din blogărit.

Apropo, până la urma ies bani din asta? Să-mi zică şi mie careva, vreun blogger de mâna a 14-a ca mine, dacă a făcut măcar de-o gogoaşă, sau de-un suc.
Nu de alta, dar să ştiu şi eu de ce arunc câteva sute de lire pe an pe blogul ăsta!

Eu cred totuşi că e o investiţie de viitor şi o să se vorbească despre mine sute de ani de acum încolo. Sau peste sute de ani vor începe să vorbească? Mdea… chestie de nuanţă!
***
Anul 2857:

Dragi elevi virtuali, deschideţi-vă hologramele laptopurilor. Astăzi aveţi de comentat despre blogăritul la începutul secolului 21, în special Blogul lui Mihai Hai Hui, pe care nu ştiu de ce, Cancelarul Galaxiei Universului Lacteeic, unu’ pe nume Preda, îl tot îndeasă în programa şcolară de câteva secole încoace…

Elev 1: Mediocru şi nul, ca şi blogger.

Elev 2: Pesimist ca o cucuvea şi uneori superstiţios ca o babă chioară.

Elev 3: Un nebun doamnă, urla mereu despre Covizi inexistenți şi alte Corone în 2020, când s-a dovedit clar că era doar o înscenare a marilor puteri imperialiste în încercarea instaurării Noii Ordini Mondiale.

Elev 4: Un agramat, scria numai articole neinteligibile.

Elev 5: Bla, bla, bla… doar asta îmi rămâne în cap după ce-l citesc.

Elev 6: Bine că nu e contemporan cu noi acum în anul 2857! Ăla ne mai lipsea de pe cap, că-n rest avem de toate, inclusiv masca asta pe faţă contra virusului Movit 91!

Elev 7: Un heităr doamnă, un heităr! Toate îi puţeau, ba guvernul, ba biserica, ba mustaţa unuia!

Elev 8: Mintea lui gândea cu totul altfel, nu cred că avea toate țiglele pe casă

.
.
.
.
Elev 3584: Voi enumera doar câteva idei:

Blogul lui Mihai Hai Hui a fost unul de referinţă la vremea lui şi sute de mii de persoane unice intrau să-l citească zilnic.

Poveştile pline de tâlc şi plimbările lui prin oraşele Europei au făcut deliciul cititorilor ani la rând.

Prin articolele sale a reuşit să schimbe lumea transportatorilor rutieri.

Deasemenea a spus mereu adevăruri nerostite de nimeni, asta aducându-i nenumărate critici şi insulte… nemeritate bineînţeles!

Ahh… şi să nu uit… un scriitor remarcabil, asta se poate vedea în cele câteva nuvele şi povestiri scrise de măreţul blogger Mihai Hai Hui, slăvit fie-i numele.

Holograma Profei: Cum ziceai că te cheamă?

Elev 3584: Preda.

Holograma Profei: Hmmm! Ciudate, tare ciudate elogiile tale! ‘nfine! Apropo vezi că ai uitat să-ţi completezi în fişa genealogică, profesia tatălui.

Elev 3584: Tata e Cancelar… Cancelarul Universului Lacteeic!

Toţi elevii de la 1 la 3583 strigând în cor: Doamnăăă profesoară virtualăăă! Vedeţi că şi pe bloggerul Mihai Hai Hui îl chema tot Preda. E ceva necurat aici… Ăştia doi, Cancelar şi Elev 3584, sunt tată şi fiu, urmaşii, urmaşilor lui Mihai Hai Hui.

Holograma Profei: Aoleooo!!! Nu mai scăpăm de Hai Hui-ul ăsta prea curând!!!

6 comentarii

 1. Elev 2793 (urmaș de-al lui Condei): Pe blog își cam defula multe dintre nemulțumirile sale și era genul de șerif virtual, care vrea să pună ordine în toate. Un justițiar incomod, care se lua în gură oricând, cu oricine… Dar cu toate astea a fost un om cu inimă mare, ce doar își dorea să facă lumină și dreptate. Este interesant că până la urmă și-a câștigat celebritatea nu datorită materialelor sale incendiare de pe blog, sau mai ales de pe facebook, ci a povestirilor istorice. Avea talent cu carul!…
  Holograma Profei: Cum e aia talent cu carul? Ce vrei să spui?
  Elev 2793: Nu știu nici eu, doamna! Am găsit expresia asta printre manuscrisele din biblioteca personală a tatălui meu. Car era un fel de mașină fără motor, însă cum se transporta talentul, nu am înțeles nici eu. Hai-hui era transportator, asta știu sigur. Și mai știu că strămoșii noștri cică ar fi fost prieteni, deși nu se prea înțelegeau. Nici asta nu am înțeles!
  Holograma Profei: Prieteni, zici? Atunci părerea ta e subiectivă și nu vom lua act de ea. Următorul…

  Apreciază

  • Hei!!! Ce cauta urmasii tai in povestea mea? 😀
   Te pomenesti ca stranepotii nostri s-or fi inrudit. Ca doar suntem vecini, ce mi-e din Wales pana-n Scotland!
   PS: Acum 2 zile am inceput sa mai scriu la prozele deja incepute. O zi scriu.. zece nu, cam asa sta treaba cu ele si apoi iar ma pierd in tampenii de articole.
   Deh… obisnuinta.

   Apreciază

 2. Uite că ai câștigat o aniversare frumoasă la care vin și eu cu urarea de la mulți ani! Ce mai contează o sută de lire, când e vorba de un tratament atât de natural, prin scris! Pentru noi și pentru tine.

  Apreciază

  • Multumesc!
   dar stiti, nu pot sa nu ma gandesc asa, aiurea… la viitor. Ca daca erau doar 100 de lire, mai treaca-mearga… Dar la 255 lire pe an 😳 si cum mie imi e teama ca mai traiesc pe putin inca vreo 50 ani de acum incolo, nu ma pot opri sa nu fac un calcul, ca un Hagi Tudose care sunt 😀

   Apreciază

 3. Salut, sfaturi despre cum să faci bani din blog-ul tău sunt cu duiumul pe net, eu ca administrator al blog-ului Comunitatea WordPress îți recomand așa:
  – Pune banii pe ultimul loc
  – Fii creativ și unic
  – Fii relevant în ceea ce scrii
  – Identifică-ți cititorii și vezi ce caută ( fii pe aceeași lungime de undă cu ei )
  – Stai de vorbă cu cititorii/abonații tai ( 147 ), lasă o impresie că știi ce faci
  – Fii serios în relația cu ei
  – Cat despre cat cheltui pentru site, e apă de moara, sunt soluții foarte bune cu mult mai puțin. Pot sa-ti recomand optiunea mea de hosting ( VPS cu Management / 12 $ pe luna cu LiteSpeed inclus pe server, e ok si rezista la zeci de mii de unici pe minut ) Nu-ți las link-ul sa nu se interpreteze ca fac afiliere cu tine, dar cred ca acuma stii unde sa ma cauti 🙂 )
  – Cand vei ajunge la ce ti-am scris mai sus și vei avea un nume/brand cunoscut, fii convins că vor venii și bănuții, din reclame, afiliere, etc.
  – Baftă, George!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.