Concediul… A Pagubā!

Acum vreo 3 săptămâni am fost în concediu câteva zile în Scoția și mie mi s-a părut că lumea se mișcă așa, cum să vă zic io: A pagubă!

Băăăi… mulți bă mulți… de zici că e sfârșitul lumii, bine ăsta chiar e!

Șoselele gem de mașini și de ambuteiaje de weekend de nu mai ai loc să arunci un ac în puzderia de caravane și rulote din coloanele nesfârșite de pe autostrăzi…

Ați avut și voi sentimentul că lumea nu dă doi bani pe virusul ăsta atunci când vine vorba de concediu? Orice, dar până la concediu!

Te caci pe tine de frică în magazin că nu au toți masca pe figură, te uiți urât când altul tușește pe stradă sau se înghesuie în tine la vreo coadă, dar când e vorba să te bagi în mare sau să stai la plajă, să te plimbi umar la umar cu alte câteva sute de oameni pe trotuare aglomerate, sau să mănânci la o terasă full de oameni, nici cā-ți mai pasă!

E concediu frate!

Acolo nu sunt viruși, asta e clar! Virusul stă doar în magazine, în birouri, în școli și în mucul celor mici.

Apropo… Cică s-a descoperit că virusul ăsta infect trăiește în mucii copiilor vreo 3 săptămâni, transformându-i în purtători fară vreun simptom. Apoi s-ar părea că virusul se mută pe căptușeala de sub scaun, sub masă, sau la unii copii direct în gură.

Cum de ce? Știți voi vreun copil să nu se scobească în nas? Ce credeți că fac apoi cu mucușorul? 😏
Și cum spuneam am încercat să fac un concediu, ca un fel de bungee jumping cu cablurile vechi și roase, sau ca săritul cu parașuta strânsă și cocoloșită la mișto în sacul din spinare, cam așa îmi explic îndârjirea mea și a celorlalți din jur de trebuie musai să-ți faci concediul și anul ăsta…

Intram în peco să mă piș… pune masca, intram în fast food să iau un cartof prăjit iar cu masca, ferryboat-urile nu te primeau cu mașina exact pe insula unde aș fi dorit să ajung, locuri de parcare ioc în Lake District, aglomerație pe trotuare phaaaiii dă plmea… că mi s-a urat și după trei zile de Oban în Scoția, am revenit în Wales, că am și aici ce vizita pe lângă casă.

Cam așa stă treaba cu tipul ăsta de concediu stil cântec de lebădă în vremuri de restricții.

Se pare că acum oricine și-ar da bucuros viața, un plămân, o babă din vecini sau chiar din familie, doar ca să aibă parte de un (ultim) concediu…
Așa… A pagubă!

Dar lasă că tot așa a pagubă… o să închidă din nou Boris țara!!! 😂😂😂

3 comentarii

  1. Nici n-ai spus!… 🙂
    Oricum, în vremea aia am fost în Românica noastră sau tocmai mă întorsesem și stam în carantină. Gata cu Scoția, de-acum tăbărâm pe Anglia. Glumesc, tot cuminte și neumblat voi rămâne. Eu nu prea ies din traseul meu, casă-lucru-casă-magazin-casă. Drumul spre România a fost musai ca de nevoie, cum zice Aura Lupu… Altfel, dacă toți ar fi înțeles să stea mai liniștiți în perioada asta, nu am vorbi acum de un al doilea val pandemic. Apropo, mi s-a părut bizară tare o chestie…
    În aeroporturi, măști toată lumea. În avion iar măști, strictețe, probleme un pic la copii, de înțeles… Bun, foarte bine! Dar de ce nu renunți fratele meu la bufetul ambulant? Cum e aia să dai masca jos, mănânci, și pe urmă iar ți-o pui la loc? Cât ai mâncat nu ai răsuflat, așa de foame ți-a fost? Sau o fi existând poate vreun armistițiu cu virusul să nu atace pe durata pauzei de masă, mai știi?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.